tirsdag 22. september 2009

Jeg skal redde liv!

Noen av dere vet det kanskje? Jeg er organdonor, og stolt av å ha tatt det valget i mitt liv. Det betyr at dersom jeg dør, skal organene i kroppen min kunne brukes til forskning eller til å redde andre sine liv. Du kan les mer om organdonasjon her!

I dag har jeg gjort enda et valg. Jeg har meldt meg som blodgiver på Hammerfest Sykehus. Jeg vet jo ikke enda om blodet mitt egner seg til blodgiving men jeg synes det er en viktig sak så jeg melder meg for å få sjekket det ut.
Etterhvert som jeg finner ut om blodet mitt er brukbart tenker jeg også å melde meg for å gi stamceller fra benmarg og stamceller fra blod. Dette er ganske store beslutninger å ta, men jeg gjør det likevel. Jeg må nok gi blod en stund før jeg kan brukes som donor av stamceller. Men jeg har bestemt meg, jeg skal gjøre det!

For hør nå her folkens: Jeg lever bare ETT liv (såvidt jeg vet), og det livet lever jeg så godt. Mine bekymringer i hverdagen består i hva jeg skal ha på meg og hva jeg skal ha til middag. Livet mitt er bekymringsløst rett og slett. Men ikke alle har det sånn. 1 av 3 i Norge får kreft i løpet av livet! Smak litt på det.. Tenk deg hvor mange pårørende det blir. Tenk deg hvor mange rundt deg som får kreft. For ikke å snakke om hvor mange du vet om som HAR kreft allerede. Kanskje du får det selv? Kanskje jeg får det? Jo mer jeg tenker på det jo dummere blir det å sitte å tenke "nei kanskje det gjør VONDT å tappe beinmarg?" Ja, mest sannsynlig gjør det kanskje det. Men hva så? Hva er litt vondt mot sjangsen til å redde et liv? Eller: "Kanskje jeg må ta fri fra jobb for å dra til Rikshospitalet for å tappe beinmarg, og det har jeg jo ikke tid til? Det er jo så mye stress på jobb for tiden." Igjen, hva er etpar dager av tiden min, mot at noen får slippe å dø som 16åring?

Jeg skjønner at det er et drastisk steg for mange å vurdere å bli stamcelledonor, og jeg forventer ikke at dere skal gjøre det, men noe vi ALLE burde gjøre er å melde oss som blodgivere. Det trengs blod til så mye. Til ulykker, fødsler, operasjoner, kreftsykdommer, blodsykdommer, brannskader og til og med nyfødte babyer kan trenge utskiftning av blod. Det krever så lite innsats av deg og meg, og det fører så mye godt med seg..

Ikke alle kan bli blodgiver, sjekk ut om DU kan, her!

Til slutt vil jeg oppfordre dere til å lese denne bloggen. Der forteller 18årige Regine om hvordan det er å ha en sjelden krefttype som ingen helt vet om det går an å kurere.. Det er en av norges mest leste blogger. Det er tristhet, oppgitthet, redsel og melankoli men også glede over de små ting i hverdagen.. Å sette seg inn i hennes hverdag setter i alle fall mine "problemer" i perspektiv..
(Bilde lånt fra www.sinober.blogg.no)

Ta et standpunkt, bry deg om andre eller drit i det!

Meld deg som blodgiver I DAG her!

Edit: Som dere sikkert har fått med dere, så overlevde ikke Regine kampen mot kreften. 3.desember 2009 sovnet hun stille inn med familien rundt seg. Det ble etter hennes død gitt ut boken "Regines Bok - en ung jentes siste ord" Den anbefales.

Litt Bodø i AKS


Ser ut til at Hammerfestingan likte Halvdan Sivertsen-konserten i Arktisk Kultursenter. Ingenting varma Bodø-hjertet mitt mer enn det (iallefall ikke idag! hehe)

torsdag 17. september 2009

Min Mr.Big

Som jeg kanskje har nevnt tidligere så tror jeg på at alle jenter har en eller annen Mr.Big i livet sitt. En som har dukket opp i livet vårt helt plutselig og som har tatt oss med storm. En som har forført oss med velformulerte fraser hvor vi til slutt bare står der med stjerner i øynene og sukker tungt.. En som vet akkurat hva han skal si for å smelte hjertene våre, og når han i tillegg forfører oss etter alle kunstens regler så er vi solgt..

Min Mr.Big har en tendens til å få meg til å føle meg elsket, til å få meg til å blomstre og til å smile døgnet rundt, selv når jeg sover. Jeg blir drømmende i blikket når jeg tenker på ham, jeg smiler med øynene når jeg ser ham og fniser litt når han tar rundt meg og spør hvor jeg har vært hele livet hans. Ingen får meg til å føle meg så vel og så trygg som han. Det kribler i hjertet..

Min Mr.Big har også en tendens til å knuse hjertet mitt, gang på gang. Til å rive det ut av kroppen min og tråkke hardt og brutalt på det, før han snur seg og går. Ingen andre klarer det på samme måte som ham. Ingen har noen gang fått meg til å tenke så lavt om meg selv og ingen har noen gang fått meg til å miste selvrespekten så grundig som han..

Hver gang jeg begynner å få følelseslivet mitt i vater, hver gang jeg er i nærheten av å få limt sammen hjertet mitt igjen og bli lykkelig så dukker han opp og gjør meg svimmel og vinglete igjen. Jeg vet ikke hva det er med ham, men han har en slags magisk tiltrekningskraft på meg. Han tar ikke kontakt med meg på nett/sms sånn ellers, men jeg tror han skjønner tegnene på at jeg er lykkelig, for det er da han slår til. Da kommer det små drypp via nettet eller på sms ”hei søta, ka gjør du?” eller ”hei snuppa, lyst på besøk?” Jeg vet nøyaktig hva han er ute etter. Og jeg vet nøyaktig hva jeg går til hvis jeg svarer..

Det som er problemet med Mr.Big er at jeg får ham aldri. Han suser rundt i periferien rundt meg og gjør meg svimmel og i ubalanse hver gang han kommer for nært.
Jeg elsker Mr.Big og jeg hater ham!

Nå er vi der igjen, jeg og Mr.Big. Jeg er i et forhold, jeg er lykkelig og verden smiler til meg. Og han lurer på når vi skal treffes..?

mandag 14. september 2009

Maki middag!


Æ har laga sushi til middag igjen! Det e så ufattelig godt! :) For ikke å snakk om lettvindt!

Sånn her gjør man:
 • Kok ris etter anvisning på pakken. Du finn sushi-ris i blue dragon serien blant ant på Ica, avkjøl og bland i riseddik og sukker.
 • Spre risen i et tynt lag på den tang-matta, la det være igjen noen cm uten ris øverst på matta.
 • Legg så på fyll (feks avokado, fesk og purreløk)
 • Rull så matta og fyllet sammen til en finfin rull. Ha litt vann på den enden som ikke e ris på sånn at denne lima sæ fast til selve rullen.
 • Ta en skarp kniv, skyll den i kaldt vann og skjær i bita.
 • Ta litt soyaolje og bland i litt wasabi i ei lita skål. Legg litt syltet ingefær på fatet.
 • Legg sushien på fatet og vips så har du sushi! Server straks! :) NAM!
Tips til fyll æ lika å ha i maki:
 • tunfisk
 • purreløk
 • philadelfia ost
 • majones blandet med sweet chilisaus
 • crabsticks
 • laks (rå, røkt eller gravet hvis man lika det)
 • scampi/reker
 • avocado
 • agurk
Kom gjerne med forslag om du har noen smarte :)

Kem e dokker?

For det første, TUSEN takk for at nettopp DU les bloggen min, uten dæ hadde æ ikke gidda å skrive :)

Og bare sånn at dokker vet det, æ ser dokker! ;) Æ har innstallert et system som tell kor mange dokker e som e innom bloggen min.. Kor dokker kommer fra, kass nettleser dokker bruka (for dem som e interessert i sånnt) og kass saka dokker les :)

Her kommer nån fakta:

 • Æ har 140 (!!!) unike lesera, men kofforr e det bare 4 av dokker som kommentere det æ skriv?? :(
 • Til sammen har dokker vært innom bloggen min over 1000(!!) ganga :)
 • Di fleste av dokker bruka Internet Explorer, med Mozilla Firefox på en god andreplass.
 • Æ har lesera i 3 land; Norge, Russland og Malta :)
 • De norske leseran mine e fra 24 forskjellige bya.
 • Æ har flest lesera fra Hammerfest (jeeii), Oslo, Bodø, Trheim og Tromsø, i den rekkefølgen!
 • Over 60% av besøket mitt kommer gjennom facebook, 25% kommer direkte inn på sida mi, ellers e det referanser fra andre blogger + søk på google som føre folk til bloggen min.

Så kem e dokker? Kan dokker ikke skriv et lite livstegn i bloggen min, bare sånn at æ vet at dokker e der ute? :) Og hvis det e nå spesiellt du har lyst å se bilde av eller les om på bloggen, let me know! :)

Klem fra Karinaen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Besøk


Besøkende totalt:
Besøkende i dag:
Besøkende online nå:

Analytics

Blogglisten

Blogglisten

Bloggurat

Bloggurat